Det är roligare att träna tillsammans!

Vi erbjuder ett stort utbud av gruppträningspass, både för dig som är nybörjare och dig som är mer erfaren, såväl vuxen som barn. Vår gruppträning är kvalitetssäkrad och leds av välutbildade instruktörer som motiverar och peppar dig.

Du kan enkelt boka dina pass via vår app eller på hemsidan.

På denna sida har vi samlat passbeskrivningar för hela Medfit, se aktuellt schema för respektive anläggning här. Regler för bokning och avbokning hittar du här.

Se hela gruppträningsschemat och boka

TILL SCHEMA OCH BOKA

BODYPUMP®

 • Passets längd: 55 minuter
 • Styrketräningsklass med fria vikter. Lägg träningen på din egna nivå och häng med!

En förkoreograferad styrketräningsklass där du använder skivstång, fria vikter samt den egna kroppen som redskap. Klassen utförs i koreografi till musik och varje muskelgrupp har en egen låt. Du utför många repetitioner per muskelgrupp och behöver därför ha lägre vikter än om du tränar styrketräning i gymmet. BODYPUMP® ger dig träning för hela kroppen samt härlig träningsenergi!

Boka BODYPUMP

CORE

 • Passets längd: 30 minuter
 • En kortare och effektiv styrketräningsklass med fokus på kroppens ”kärna”.

En kortare och effektiv styrketräningsklass med fokus på kroppens ”kärna” det vill säga bålmuskulaturen. Detta inkluderar mage, rygg, höft, säte samt skuldra. Klassen inleds med rörlighetsträning och instruktören lägger själv upp klassen efter deltagarnas behov. Klassen innehåller även stabilitets och balansövningar. Core passar bra att kombinera med exempelvis egen träning eller andra kringliggande klasser.

Boka Core

HIIT

 • Passets längd 45 minuter
 • Högintensiv träning

HIIT står för Högintensiv Intervallträning. Klassen hålls ute i gymmet på andra våningen i vår HIIT yta. I mindre grupper coachas du av Medfits duktiga tränare som hjälper dig att träna optimalt. Fokus ligger på konditionsbaserade övningar med hjälp av den senaste utrustningen så som SKILL MILLS. Du kommer också få utföra övningar med exempelvis kettlebells, TRX, hoppboxar, släde och mycket annat. Din coach utmanar dig med olika pass i intervallformat. HIIT är klassen där du får maximal träning på kort tid.

Boka HIIT

ZUMBA®

 • Passets längd 55 minuter
 • Mycket rörlighet och ett pass med högt tempo

Detta är klassen för dig som älskar att dansa! Zumba är en förkoreograferd dansklass med latinamerikanska influenser. Varje låt har sin egen koreografi. Kom och dansa loss, svettas och ha kul! Konditionsträningen och koordinationsträningen får du på köpet!

Boka Zumba

Pilates

 • Passets längd 55 minuter
 • En enkel träningsform som ökar din kroppskontroll!

Pilates är en träningsform som syftar till att bibehålla samt vid behov förbättra hållning och kroppskontroll. Genom att synkronisera andning med styrke- och rörlighetsövningar uppnås ökad kroppsmedvetenhet. Klassen utförs med den egna kroppen som träningsredskap och fokus ligger på att träna både djup och mer ytlig muskulatur med fokus på mage, rygg, höft, säte samt skuldra. Klassen utförs i ett lugnt tempo på matta. En bra klass för dig som vill komma igång med träning och är i behov av att stärka hållningsmuskulaturen.

Boka Pilates

Styrka

 • Passets längd 30, 45 eller 55 min
 • Helkroppsövningar med fokus på styrka

Under denna klass tränas hela kroppen med olika styrketräningsövningar. Du använder redskap som skivstång, hantlar och gummiband. Instruktören bygger själv upp programmet och visar olika svårighetsgrad på övningarna. Även pulshöjande moment kan ingå samt balans och stabilitetsövningar. En bra klass att börja med för dig som vill komma igång med styrketräning i grupp.

Boka styrka

Rörlighet

 • Passets längd 30 minuter
 • Med fokus på hela kroppens rörlighet

Denna klass passar dig som på ett enkelt sätt vill förbättra samt bibehålla din rörlighet. Instruktören guidar dig genom både dynamiska rörlighetsövningar samt stretcher av olika muskler. Ibland används redskap som stänger, band och klossar för att hjälpa dig med ett korrekt rörelseuttag. Du får med dig kunskap och inspiration till din egna träning. Denna klass passar alla. Särskilt dig som är av det stelare slaget.

Boka Rörlighet

Yoga Flow

 • Passets längd 45, 55 eller 75 min
 • Mer fysisk Yoga

Detta är samlingsnamnet för Medfits mer fysiska yogaklasser. Fokus ligger på att andning och rörelser sätts samman i ett flöde. Yogaläraren lägger själv upp sitt program och du som deltagare kommer få bekanta dig med olika former så som Ashtangayoga, Hathayoga, Viryayoga m.m. Yoga hjälper dig till ökad rörlighet, styrka, balans, närvaro och kroppsmedvetenhet.

Boka Yoga Flow

Yoga Slow

 • Passets längd 55 minuter
 • En lugn och härlig träningsform som passar alla

Detta innefattar Medfits lugnare yogaklasser såsom Medicinskyoga, Yinyoga och Restorativeyoga. Syftet med dessa klasser är att få redskap för återhämtning. Klasserna har meditativt fokus och med hjälp av långsamma rörelser, andningsteknik, vila och stillhet ges möjlighet till avslappning och ökad närvaro. Kanske är det just detta du ibland behöver som allra mest?

Boka Yoga slow

Tabata

 • Passets längd 30 och 45 minuter
 • Högintensiv klass

Perfekt klass för dig som vill ha en riktig utmaning och få upp flåset! Beroende på passlängden kör vi olika antal övningar/ mix av övningar. Du arbetar 20 sekunder och göra så många repetitioner du kan efter egen förmåga. Du har sedan 10 sekunder på dig att återhämta dig innan du upprepar övningen igen. Övningar som förekommer är tex: burpees, olika hopp eller rörelser med kort rörelseomfång där du utmanar konditionen eller styrkeövningar som biceps och knäböj med många repetitioner.

Boka Tabata

Easy Line

 • Passets längd 45 minuter
 • Cirkelträning som läggs baseras på din egna nivå

Enkel och effektiv cirkelträning i Easy Line maskiner som är enkla att manövrera. En tränare hjälper dig att utföra övningarna korrekt för säker träning. En klass som passar extra bra för dig som behöver anpassad träning eller kanske är helt ny med styrketräning. Under klassen sker även pulshöjande moment men alla tränar såklart efter egen förmåga.

Boka Easy Line

Cirkel

 • Passets längd 30 och 45 minuter

Stationsträning med olika redskap, vikter och din kropp. En skön mix av styrka, kondition, spänst och rörlighet. Passet kan köras intensivt men allt sker efter din egen förmåga. Ett helkroppspass. Varierade stationer och upplägg efter dag och instruktör. Du arbetar 45 sekunder och vilar 15 sekunder, 6-10 stationer/övningar beroende på passlängd. Uppvärmning och stretch ingår.

Boka Cirkel

Senior Cirkel

 • Passets längd 45 minuter

Anpassad cirkelträning. Lugnare och enklare övningar i stationer. Passet inkluderar styrka, rörlighet, balans och kondition. Allt efter din egen förmåga. Vi tränar stationsvis med och utan redskap.

BOKA SENIOR CIRKEL

Familjeträning

 • Passets längd 45 minuter

Ålder 6-12 år. Ett pass uppbyggt som cirkelträning där ni tillsammans får jobba med styrka, kondition, balans och rörlighet. Vi lovar även lite dansinspiration och lekfulla moment! Passa på att tillsammans få en rolig och lustfylld fysisk aktivitet där alla är med utefter sin egen förmåga. Att träna tillsammans blir roligare. Aktiviteten är gratis för medlemmars barn. En vuxen bokar in sig och max 2 barn per vuxen.

BOKA FAMILJETRÄNING

DansMix

 • Passets längd 30 minuter

Ett skönt pass med härliga rytmer och steg från samtida stilar som: Hip Hop, House och Jamaicansk Dancehall. Häng med och få feeling! Du själv bestämmer hur jobbigt det blir!

BOKA DANSMIX

Team Cykel

 • Passets längd 30 och 45 minuter

Du tränar till musik med en instruktör som guidar, går igenom teknik och peppar dig genom passet. Passen är intervallbaserade med flera pulstoppar under konditionsdelen. Du deltar efter din egen förmåga och dagsform genom att själv reglera ditt motstånd. Passen är i vårt gym på nedre plan.

BOKA TEAM CYKEL

QiGong

Qigong bygger på mjuka rörelser i lugnt tempo med andnings- och avslappningsövningar. Övningarna är enkla och kan utövas av vem som helst oavsett ålder, rörlighet och kondition. Qi gong är en mångtusenårig läkekonst och hälsogymnastik från Kina.

BOKA QIGONG

Gymintro

Är du nybörjare på träning i gym? Du som är medlem hos oss kan boka en kostnadsfri gymintroduktion på tisdagar eller torsdagar. Du får en genomgång av maskiner och redskap så att du kan komma igång och din träning blir säker.

BOKA GYMINTRO

Virtuell Spinning

Virtuell spinning är gruppträning utan instruktör på plats. Under 45 min blir du vägledd av TV-skärmens instruktör som peppar och tar dig genom olika landskap. Du bestämmer själv hur intensivt passet ska vara genom att lägga till eller ta bort motstånd på cykeln.

DROP IN

Se alla våra pass och hela gruppträningsschemat

TILL SCHEMA OCH BOKA