Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Medfit är certifierad FaR-ledare. Sedan hösten 2017 tar vi emot patienter som fått utskrivet fysisk aktivitet på recept och behöver lite extra stöd i sin träning.

Alla patienter med FaR-recept får reducerat pris på medlemskapet. 299:- i månaden (Ord.pris 499:-). Det finns 3, 6 och 12 månaders bindningstid. Vi bjuder på medlemsavgiften (Ord.pris 250:-). Uppsägningstiden är en månad samt kvarvarande dagar i uppsägningsmånaden.

Efter bindningstiden behöver nytt recept visas upp för att behålla rabatten.

FaR Barn & Ungdom 8-16 år. 200:- / månad utan bindningstid

I FaR korten ingår FaR-introduktion samt uppföljning.

 

Välkommen till receptionen så hjälper vi dig!

Så funkar träning med FaR

Vi erbjuder ett första personligt samtal där vi går igenom målsättning samt använder oss av objektiva mätvärden för att sätta mål och följa upp.

På receptet skrivs vilken intensitet som rekommenderas, typ av aktivitet, hur länge träning ska ske vid varje tillfälle och hur ofta. Allt utgår från det resultat som individen vill och behöver uppnå.

Hur det har gått med aktiviteten följs sedan upp av oss. Uppföljning har visat sig vara en viktig framgångsfaktor för att öka patientens fysiska aktivitetsnivå.

Vill du veta mer om Fysisk aktivitet på recept?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

På uppdrag av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ansvarar Akademiskt Primärvårdscentrum för rekrytering och kvalitetssäkring av aktivitetsarrangörer. Det betyder att vi är utbildade och certifierade av Akademiskt Primärvårdscentrum och kan ta emot personer med ett FaR, Fysisk Aktivitet på Recept.

Läs mer på Vårdguiden

LÄS MER