Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Medfit är certifierad FaR-ledare. Sedan hösten 2017 tar vi emot patienter som fått utskrivet fysisk aktivitet på recept och behöver lite extra stöd i sin träning.

Alla patienter med FaR-recept får reducerat pris på medlemskapet. Pris kan skilja beroende Medfit anläggning. En reducerad medlemsavgift på 200:- tillkommer. (Ord.pris 800:-) Uppsägningstiden är en månad samt kvarvarande dagar i uppsägningsmånaden.

Efter 12 månader behöver nytt recept visas upp för att behålla rabatten.

Utöver finns möjligheten att köpa ett FaR-medlemskap för en kortare period, minimum tre månader. Medlemskapet är bundet i två månader och har 1 månads uppsägningstid dvs. säger du upp kortet efter två månader har du ett tre månaders medlemskap. Du bestämmer själv när du vill säga upp ditt kort. En reducerad medlemsavgift på 200:- tillkommer. (Ord.pris 800:-)

FaR Barn & Ungdom 8-16 år. 200:-/mån.

I FaR korten ingår vår personliga hälsoanalys, en väl utprövad metod som skapar motivation och insikt till livsstilsförändring.

 

 

 

Så funkar träning med FaR

Vi erbjuder ett första personligt samtal där vi går igenom målsättning samt använder oss av objektiva mätvärden för att sätta mål och följa upp.

På receptet skrivs vilken intensitet som rekommenderas, typ av aktivitet, hur länge träning ska ske vid varje tillfälle och hur ofta. Allt utgår från det resultat som individen vill och behöver uppnå.

Hur det har gått med aktiviteten följs sedan upp av oss. Uppföljning har visat sig vara en viktig framgångsfaktor för att öka patientens fysiska aktivitetsnivå.

Vill du veta mer om Fysisk aktivitet på recept?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

På uppdrag av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ansvarar Akademiskt Primärvårdscentrum för rekrytering och kvalitetssäkring av aktivitetsarrangörer. Det betyder att vi är utbildade och certifierade av Akademiskt Primärvårdscentrum och kan ta emot personer med ett FaR, Fysisk Aktivitet på Recept.

Läs mer på Vårdguiden

LÄS MER