h2

Vanliga frågor och svar om medlemskap

Vad kostar ett medlemskap?

Vi erbjuder olika typer av medlemskap beroende på träningscenter och ifall du är student, senior eller ordinarie. I alla medlemskap ingår en personlig hälsoanalys och ett PT-intro. Se sidan "Bli medlem" för mer information.

Kan jag köpa kort på hemsidan?

Absolut det går utmärkt. Klicka på "Bli medlem". Vi har några fler kortalternativ om du besöker oss, då kan vi även ordna med en rundvandring.

Hur blir jag medlem?

Via vår hemsida, telefon, eller genom att besöka någon av våra anläggningar.

Kan jag provträna innan jag blir medlem?

Ja, du får provträna ett tillfälle för 200kr. Du får även en personlig hälsoanalys då där vi tillsammans går igenom dina ambitioner och mål. Blir du sedan medlem återbetalar vi summan för provträningen.

Vad har ni för åldersgräns?

För att träna själv på gymmet så måste man ha fyllt 16 år. Är man mellan 12-15 så får man träna med målsman och då gäller medlemskap på samtliga personer.

Hur betalar jag mitt medlemskap?

Du kan välja mellan att betala via autogiro med dragning månadsvis eller betala hela summan på en gång.

Kan jag få ett kvitto för friskvårdsersättning

Självklart får du det. Kontakta receptionen så hjälper vi dig.

Kan jag använda friskvårdscheckar?

Ja det går bra, ta med dem till receptionen när du tecknar medlemskap.

Borttappat medlemskap

Gå till receptionen så hjälper de dig. Ditt kort spärras och du får ett nytt mot en avgift om 100kr.

Kan jag ta ett uppehåll i mitt medlemskap

Ja du kan frysa ditt medlemskap upp till två månader mot en kostnad på 225kr, max fyra gånger per år. Giltigt intyg krävs som visar att du inte kan eller får träna. Flytt till annat land är giltigt skäl.

Kan jag överlåta mitt kort?

Du kan inte överlåta ditt kort till någon annan. Däremot kan du ifall du har bindningstid kvar på ditt medlemskap och inte vill träna mer, värva en ny medlem. Ifall du hittar en ny person som vill bli medlem och tecknar upp sig på 12 nya månader så ser vi till att stoppa ditt kort trots kvarvarande bindningstid. En månads uppsägningstid kvarstår. 

Min bindningstid för medlemskap löper ut

Betalar du med autogiro så löper avtalet på tillsvidare och du behöver inte göra något för att förlänga det. Vill du avsluta ditt medlemskap behöver du kontakta oss. Du behöver inte säga upp ditt medlemskap om du betalat ditt medlemskap på en gång, då avslutas medlemskapet automatiskt.

Uppsägningstid

Uppsägningstiden är en månad plus resterande dagar i uppsägningsmånaden.

Kan jag bryta mitt avtal

Nej, avtalet avslutas tidigast när bindningstiden löpt ut.

Hur säger jag upp mitt medlemsskap?

Kom in till oss eller kontakta oss via telefon eller per mail till kundservice@medfit.se så hjälper vi dig att avsluta ditt medlemskap. Utebliven betalning räknas inte som en uppsägning.

Jag har blivit medlem men har ångrat mig, hur gör jag?

Du har alltid 14 dagars ångerrätt när du tecknar ditt medlemskap på Medfit.se eller via telefon. Om du ångrar ditt köp ber vi dig kontakta vår medlemsservice via telefon eller per e-post till kundservice@medfit.se innan ångerfristen går ut.

Har ni Fysisk aktivitet på recept (FAR)?

Ja vi erbjuder Fysisk aktivitet på recept. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Ingår sjukgymnastik/rehab i medlemskapet?

Nej, sjukgymnastik/fysioterapeut, dietist, kiropraktor eller arbetsterapeut går via regionen och kostar 250kr per besök. Ingen remiss behövs och frikort och högkostnadsskydd gäller.

Får jag ta med mina barn?

Medlemmar kan i vanliga fall ha med två barn mellan 6-12 år på vår familjeträning men vi har pga av rådande pandemi valt att avvakta med detta. Du kan ta med din bebis in i gymmet och träna. Ditt barn sitter i en babysitter eller barnvagn och ska inte kunna ta sig någonstans på egen hand. Vid vått eller smutsigt väglag skall egna hjulskydd användas. För att alla våra medlemmar ska trivas lika bra vill vi att ni tänker på att visa hänsyn till de andra som tränar och att ni lämnar klubben om barnet stör andra. Barnvagnsträning gäller i mån av plats och på egen risk.

h2

Frågor om gruppträning

Hur bokar jag klasser?

Du kan boka pass via webben eller appen. Vår Medfit-app hittar du i App Store eller på Google Play.

Hur loggar jag in?

För att logga in på vår tidsbokning anger du din e-postadress. Första gången du loggar in använder du dina sex första siffror i ditt personnummer, ååmmdd, som lösenord. Vi rekommenderar att du byter ditt lösenord när du loggar in första gången, det gör du på Mina sidor under "profil". Har du inte angivit någon e-postadress får du kontakta receptionen och komplettera dina uppgifter.

Aktuella bokningar

Dina aktiva bokningar hittar du under mina sidor.

Biljett

Du hämtar ut din biljett innan gruppträningspasset och lämnar den till instruktören . Den kan du hämta tidigast en timme före start och senast 10 minuter innan. Hämtar du inte ut din biljett blir det markerat som en missad bokning och platsen kan eventuellt gå vidare till någon annan.

”Sista minuten”

Bokningar där biljetter inte har hämtats ut i tid, blir åter tillgängliga 5 minuter innan passet börjar.

Bokningsregler

Du kan boka sju dagar framåt i tiden och som mest ha fyra bokningar åt gången. (Max två klasser samma dag.) Avbokning skall ske senast 2 timmar före start men du bör avboka ditt gruppträngspass så fort som möjligt då du fått förhinder för att ge någon annan möjligheten att hinna ta sig till passet. Du kan ha max tre reservplatser.

Avboka senast 2 timmar innan

Avbokning sker senast 2 timmar innan passet startar, och du gör det via hemsidan eller appen. Avbokar du inte din plats markeras det som en missad bokning.

Spärrad för bokningar

Har du tre missade bokningar kan du inte längre boka pass online. Kontakta vår personal på plats så hjälper de dig.

h2

Frågor om personlig träning

Kan jag få hjälp med min träning?

Självklart. Vi erbjuder flera olika paket med våra duktiga personliga tränare. Kontakta oss på telefon, mejl eller fyll i formuläret på sidan om personlig träning så kontaktar vi dig.

Vad innebär personlig träning?

Med en personlig tränare får du skräddarsydd träning för dig och ni tränar tillsammans under hela ditt träningspass. Din personliga tränare hjälper dig med övningar, teknik, ser till att du tränar på rätt sätt och peppar dig till max för att du ska nå dina uppsatta mål.

Vad kostar personlig träning?

Vi erbjuder olika paket beroende på dina mål, ambitioner och förutsättningar. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar just dig.

Avbokning av pass med personlig tränare

Avboka din tid senast 24 timmar innan passet startar. I annat fall debiteras avgiften för passet.

h2

Frågor om vård

Vad kostar ett besök?

Ett besök kostar 250kr, gratis för personer under 18 år eller över 85 år. Frikort och högkostnadsskydd gäller.

Behöver jag remiss?

Nej, du behöver ingen remiss för att boka tid hos oss. Vi är anslutna till Region Stockholms och frikort och högkostnadsskydd gäller.

Lämna återbud

Återbud lämnas senast 24 timmar före inbokat besök. Vid sent återbud eller uteblivet besök får du betala 400:- i patientavgift enligt region Stockholms regler, även om du har frikort eller är avgiftsbefriad.

Hur lång väntetid är det?

Vår ambition är att kunna ta emot alla patienter inom fem arbetsdagar. Vi har även dagliga akuttider.

Kostar hemrehabilitering?

Nej, hemrehabilitering är avgiftsfritt enligt gällande avtal med Region Stockholm.

Hur går en behandling/bedömning av hemrehabilitering till?

Vid första besöket kommer vi hem till dig och går igenom dina svårigheter och vad du behöver hjälp med. Utifrån det läggs en rehabiliteringsplan upp och därefter fortsätter terapeuterna att komma hem till dig under rehabiliteringsperioden.

Vad sker vid ditt första besök?

Vid första besöket träffar du terapeut och en grundlig analys görs av dina besvär. Utifrån undersökningen kommer du och din terapeut överens om en behandlingsplan.

Måste jag förbereda något inför besöket?

Kom som du är, ska du träffa kiropraktor eller sjukymnast, bär gärna bekväma underkläder då vi oftast vill undersöka flera delar av kroppen än där man har ont. Träningskläder behövs inte vid första tillfället. Vi ber dig undvika parfym efter som flera av våra patienter är allergiska.

Har ni Fysisk aktivitet på recept (FAR)?

Ja vi erbjuder Fysisk aktivitet på recept. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Trivselregler

Vi värnar om en trevlig atmosfär för alla. Vi ber dig därför att uppvisa en positiv, hjälpsam och respektfull attityd till övriga medlemmar, gäster och personal.

 1. För allas trivsel, använd hela och rena kläder när du tränar.
 2. Använd inomhusskor med sula som inte gör märken i golvet när du tränar. Träning barfota i gymmet är ej tillåtet.
 3. Ska du delta i gruppträning där vi rekommenderar att träning sker barfota ber vi dig ha strumpor eller skor på fötterna när du går till och från salen.
 4. Vid sen ankomst till gruppträning kan du nekas deltagande med hänsyn till övriga deltagare på träningspasset.
 5. Dra alltid ditt kort och registrera dig när du går in till träning.
 6. Skåpen får endast användas under tiden du tränar. Vi tömmer skåpen efter stängning.
 7. Utrustningen som finns i gruppträningssalarna ska vara kvar där och får inte tas med ut i gymmet.
 8. Lägg tillbaka träningsredskap efter användning.
 9. Visa hänsyn till våra grannar. Släpp därför inte tunga vikter i golvet och bete dig aktsamt och hänsynsfullt i övrigt.
 10. Låt andra som tränar använda träningsutrustningen när du själv vilar.
 11. Torka av träningsutrustningen efter användning med pappersservett och spray så den är fräsch till nästa person som ska använda den.
 12. Använd en handduk att sitta på när du bastar.
 13. Rakning i duschen är inte tillåten.
 14. Du får inte marknadsföra/sälja egna eller någon annans varor/tjänster på Medfit.
 15. Fotografering och filmning i Medfits lokaler får enbart ske efter godkännande av ansvarig på träningscentret. Fotografering och filmning för privat bruk är däremot tillåtet så länge ingen annan medlem tar illa upp eller kommer med i bild.  I omklädningsrum är fotografering eller filmning aldrig tillåtet.
 16. Medfit har nolltolerans vad gäller brukande av dopningklassade preparat. Vid användande av dopingpreparat kan medlem komma att stängas av med omedelbar verkan.
 17. Medfit ansvarar inte för värdesaker.
Lycka till med din träning!