Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Medfit är certifierad FaR-ledare. Sedan hösten 2017 tar vi emot dig som fått utskrivet fysisk aktivitet på recept och behöver extra stöd i din träning.

Som patient med FaR-recept får du reducerat pris på medlemskapet och betalar endast 299 kronor i månaden (ordinarie pris 499 kronor).

Det finns 3, 6 och 12 månaders bindningstid att välja mellan och vi bjuder på medlemsavgiften (ordinarie pris 250 kronor). Uppsägningstiden är en månad samt kvarvarande dagar av uppsägningsmånaden. Efter bindningstiden behöver nytt recept visas upp för att behålla rabatten.

I ditt FaR-medlemskap ingår en FaR-introduktion samt uppföljning.

FaR Barn & Ungdom 8-16 år: 200 kronor i månaden utan bindningstid.

 

Välkommen till receptionen så hjälper vi dig!

 

 

 

Så funkar träning med FaR

När du fått ditt FaR-recept utskrivet är du välkommen till oss för ett första samtal, en FaR-introduktion. Vi går igenom ditt personliga recept och rekommendationerna på träning, längd och intensitet från din vårdgivare. Samtalet kan bokas in direkt vid köp av ditt FaR-medlemskap och är kostnadsfritt.

Vi tittar på möjliga friskvårdsaktiviteter och nivåer som kan passa dig, för att du ska komma igång på bästa sätt. Vi erbjuder även en gymintroduktion för dig som är nybörjare eller behöver en genomgång av vår utrustning – allt för att du ska komma igång tryggt och känna dig säker med din träning.

Uppföljning har visat sig vara en viktig framgångsfaktor för att öka den fysiska aktivitetsnivån. I ditt FaR-medlemskap ingår två stycken uppföljningssamtal där vi tillsammans går igenom och utvärderar hur din träning har gått.

Vill du veta mer om Fysisk aktivitet på recept?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

På uppdrag av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ansvarar Akademiskt Primärvårdscentrum för rekrytering och kvalitetssäkring av aktivitetsarrangörer. Det betyder att vi är utbildade och certifierade av Akademiskt Primärvårdscentrum och kan ta emot personer med FaR, Fysisk aktivitet på recept.

Läs mer på Vårdguiden

LÄS MER