OMT Steg 2

  • Sammanhållen utbildning till OMT- examen
  • Handledning till specialistkompetens
  • Räntefri delbetalning av hela kursavgiften
  • Lärare med hög samlad klinisk och praktisk kompetens
  • Toppmodern kurslokal med gym och hotell i direkt anslutning

Efter utbildningen kan du avlägga OMT-examen enligt IFOMPT´s internationella regler.

Lokalen

Utbildningen är förlagd på Medfit Flemingsberg som ligger i direkt anslutning till tåg och pendeluppgång. Lokalen på 4000 kvadratmeter har Sveriges modernaste rehab- och träningsanläggning.

Den toppmoderna kurslokalen med upp till 15 nya behandlingsbänkar och ett välutrustat gym där vi kommer att ha genomgångar i träning för olika tillstånd under hela utbildningen.

I direkt anslutning till gymmet finns ett nybyggt hotell där vi kan erbjuda ett mycket förmånligt pris ( ca 600 kr per natt)

 

Våra lärare

Våra lärare har en mycket hög samlad klinisk och vetenskaplighet kompetens inom fysioterapi och det internationella specialistområdet OMT. Med 35 års yrkeserfarenhet inom området rörelsesystemet (Rörelseorganens sjukdomar) ,och 25 års erfarenhet av utbildning inom OMT, har de utbildat närmare 250 sjukgymnaster och läkare inom OMT steg 2 och steg 3 från hela Sverige.

Ragnar Faleij
Huvudlärare, sjukgymnast MScPT, vårdlärarexamen, specialist OMT, Examinator
Björn Aasa
Huvudlärare och sjukgymnast, MSc, specialist OMT, doktorand

Är du intresserad av utbildningen?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom 24 timmar!

Bra att veta om utbildningen

Kurstillfällen/Datum

Utbildningen pågår mellan september 2020 till december 2021
Varje termin innehåller fem 2-dagars träffar och en 3-dagars träff
Exakta datum för fysiska kursträffar i Flemingsberg meddelas senare.

Kursavgift

OMT steg 2, 75 000 kr.

Avgiften kan betalas terminsvis mot faktura eller via räntefri delbetalning. Alla priser exklusive moms.

Antagningskrav

För att kunna starta OMT steg 2 krävs att du är leg sjukgymnast/fysioterapeut eller läkare, gärna med minst ett års yrkeserfarenhet efter grundutbildning. Vidare skall du ha gått OMT steg 1 eller högskolekurser OMT 10 p / 15 hp motsvarande grundkurserna OMT steg 1 (tidigare E1/E2, R1/R2 övre och nedre).

Plats

Medfit Flemingsberg
Adress: Ebba Bååts väg 6, 141 51 Huddinge. 20 minuter söder om Stockholm.

Vanliga frågor och svar om våra OMT-utbildningar

När ska fakturan betalas?

Fakturan betalas senast 30 dagar innan utbildningen startar. Om anmälningen sker närmare än 30 dagar är det en 10-dagars betalningsfrist, eventuellt senast vid starten av utbildningen.

Vad ingår i priset?

Utbildningspriset inkluderar e-learning, 100% lärarledd undervisning på de praktiska delarna, litteratur, utbildningsintyg och licensbevis. Licensavgiften ingår då du köper ett paketpris.

När kan jag senast anmäla mig?

Vi tar emot anmälningar tills utbildningen är fullbokad.
Våra utbildningar är väldigt populära varför vi rekommenderar att du anmäler dig så snart som möjligt för att säkra din utbildningsplats.

Vad innebär en anmälan?

Information vid anmälan
Vid en anmälan är du ansvarig för att kontrollera din anmälan och dubbelkolla att du har fått e-postbekräftelse från oss. Vänligen kontakta oss om du ej mottagit denna via mail.
Ca två veckor innan utbildningsstart får du ett välkomstmail med detaljerad information om utbildningen, schema, plats och tider.
Vi rekommenderar dig att läsa igenom reglerna och villkoren noga innan du anmäler dig. Har du frågor om utbildningen eller den aktuella anmälningen är du välkommen att kontakta oss. Vid avbokning gäller följande regler; avbokningsregler

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig smidigast via vår hemsida under respektive utbildning och vidareutbildning. Klicka på någon av knapparna ”Boka utbildningen” så kommer du direkt till anmälningsformuläret längst ned på sidan.

Du kan också anmäla dig via e-post till kundtjanst@medfit.se
Kom ihåg att ange ditt namn, personnummer, adress, postadress, e-postadress och mobilnummer, samt utbildning, startdatum och ort

Varför behöver jag en OMT-examen?

Efter avslutad utbildning får du bevis på att du har fullgjort utbildningen. OMT-examen är bevis på din teoretiska och praktiska kompetens. Det visar att du har blivit godkänd i både teoretiska och praktiska prov och detta möjliggör att du kan bli specialist.
Precis som vanligt körkort är licensen livslång. Det kommer alltid att väga tyngre än ett bevis på att du precis har avslutat en kurs utan att ha gjort någon form av examensprov efteråt.

Kvalitetssäkringen genom licensen är både för dig själv, din arbetsgivare/regionen och inte minst för att dina patienter ska vara trygga med dig och din kompetens.

Vad innebär de teoretiska och praktiska proven?

Det teoretiska provet är ett skriftligt prov som innehåller både vad du har lärt dig på plats under utbildningen och utifrån det digitala materialet.

Praktiska prov innefattar både delar du har lärt dig på plats på utbildningen samt utifrån det digitala materialet.

Vilka regler gäller för respektive prov?

Om du skulle få ej godkänt på något prov så bokar vi om dig till något av de andra tillfällena som finns. Bokningen är bindande.

Teoretiskt prov
Avbokning:
Du kan boka av ditt tentatillfälle fram till 7 dagar innan utsatt tid utan kostnad. Vid senare avbokning utgår en avbokningsavgift på 250 kr. Ombokning: Du kan boka om ditt tentatillfälle fram till 7 dagar innan utsatt tid utan kostnad. Ombokar du närmare än 7 dagar utgår en ombokningsavgift på 250 kr. Om du inte kommer till bokat tillfälle utgår en avgift på 250 kr. Avgift för teoretiskt omprov: 500 sek

Vart kan jag bo?

Kommer du långväga ifrån och behöver boende under din utbildningstid har vi sett till att pressa priset! I samarbete med Forenom erbjuds du som OMT-student reducerat pris på alla typer av boende/rum.
Erbjudande:
30% rabatt på hotellrum.
Hotellbokning görs via forenom.com tillsammans med avtalsnummer. Avtalsnumret får du av oss i anslutning till din utbildningsanmälan.

Vad säger din magkänsla?

I slutändan är vi alla olika och har olika känslor, behov och preferenser.
Vissa människor älskar något som andra människor ogillar, och efter att du funderat igenom dina alternativ, sett över dina förutsättningar, läst rescensioner och pratat med skolor tror vi att du någonstans har en känsla av vad som tilltalar dig mest. Vi hoppas såklart att vi får nöjet att träffa dig på skolan och tveka inte på att höra av dig på 010-5516900!