Rehabträning

Efter en skada behöver träningen oftast anpassas. Din skada undersöks och bedöms av terapeut för att hitta rätt nivå på belastning.

Rehabträning betyder att återfå den funktion man hade innan en skada, och används vid all seriös skadehantering.  Träningen är anpassad vid olika besvär, akuta eller långvariga. Syftet är att t.ex minska smärta, öka rörlighet, öka styrka/uthållighet och stabilitet för en bättre funktion. Träning har många positiva effekter och i ditt rehabträningspass med våra terapeuter får du konkreta tips på hur träningen ska genomföras. Du får ett träningsprogram som du kan utföra, i vårt gym, hemma, eller i den tränings lokal som passar dig. Vi har träningsredskap för de flesta former av träning, både mer allmän och specifikt idrottsinriktad träning. Det finns möjlighet att fortsätta träna i vår träningslokal på egen hand så snart du klarar övningarna själv.

Nivån på rehabträningen kan vara mycket olika och är alltid individuellt anpassad beroende på vad man skall tillbaka till och vad man har gjort innan.  Det gäller både inom idrott, olika yrken och vardag. Här är det mycket viktigt att få rätt hjälp och att välja terapeut som har rätt kunskap och erfarenhet. 

 

Målsättning

Målet är att du så snabbt som möjligt ska kunna återgå till din tidigare aktivitetsnivå eller idrott. Vi lägger stor vikt vid rätt dosering av belastning och antal repetitioner av övningarna. Detta för att öka toleransen för belastning och för att normalisera muskelspänningar och förbättra koordination.

Kontakta oss för bedömning, så hjälper vi dig med specifik rehabträning mot dina besvär och förutsättningar.